Red Velvet Cake

de adnia in Prajituri, 14 Ian 2013 | 1306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -2 cesti zahar pudra
  • -1 ceasca faina
  • -1/2 ceasca ulei
  • -1/2 lingurita colorant alimentar rosu praf
  • -1 paharel iaurt
  • -2 fiole esenta de migdale amare
  • -1 pachet unt
  • -1 fiola esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cake:

Pentru a prepara aluatul, am batut foarte bine albusurile, in care am incorporat apoi usor crema de oua (obtinuta prin baterea, in prealabil a galbenusurilor cu 1 ceasca zahar pudra), faina, colorantul, esentele de migdale, uleiul si iaurtul. Am obtinut o compozitie semi-lichida, pe care am turnat-o intr-o forma frumoasa, unsa cu unt si tapetata cu faina. Am copt prajitura la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Apoi, am scos-o din forma si am lasat-o la racit.

Intre timp am pregatit crema de unt (care in final a avut un gust de inghetata, dupa cum mi s-a spus:): am alifiat untul si l-am amestecat cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa ce prajitura mea s-a racit complet, am decorat-o cu crema de unt si i-am dat un aspect festiv, mai ales ca si combinatia de culori a fost fenomenala.

Enjoy!

 

TIPS-URI

1

poate fi preparata la ocazii speciale (sarbatori cum ar fi Craciunul, 8 Martie, Sf. Valentin, etc.) dar nu numai!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Red Velvet Cake 197934
retete culinare - Red Velvet Cake 197935

COMENTARII (18)

diana_k 1

15.01.2013, 09:28

imi place cum arata bd

MIUTA 1

15.01.2013, 19:28

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:11

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S