Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Noi 2022 | 4147 vizualizari

 

Voiam ceva dulce si habar nu aveam ce o sa iasa, stiam ce am prin frigider, camara si cam atat. Ma mancau degetele sa incerc o forma de silicon pe care am primit-o de la Adinuta San.
Asa a aparut Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone.
Ca si ingrediente principale, sunt necesare: piscoturi, lapte, oua, zahar, ciocolata, mascarpone, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:
  • piscoturi 26 buc
  • pentru insiropat piscoturi
  • 100 g nesscafe latte
  • 200 ml lapte dulce cald
  • Crema
  • 5 oua
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie bourbon
  • 2 linguri zahar farin
  • 300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 10 g gelatina
  • cacao pentru pudrat
  • forma de silicon cu diametru de 26 cm
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:

 Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Crema :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece . Intr-un castron de inox am pus cele 5 oua si cele 2 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min, am adaugat 200 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am omogenizat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat 300 ml smantana pentru frisca cu 250 g mascarpone si 2 linguri de zahar farin pana am obtinut o crema consistenta. In aceasta crema am incorporat crema de oua si ciocolata, la final am adaugat esenta de vanilie bourbon.

Intr-un recipient inalt am pus 100 g de nesscafe latte si 100 ml lapte cald si cu ajutorul unui blender am obtinut un amestec spumos pe care l-am mai diluat cu lapte cald si in care am inmuiat piscoturile.

Asamblare : Am turnat crema obtinuta in forma de silicon, apoi am imuiat piscoturile, o parte le-am rupt bucatele mai mici si le-am incorporat in crema, restul le-am asezat deasupra, peste am asezat o folie alimentara si am presarat usor sa faca aderenta cu crema, am dat forma la congelator pentru cateva ore ( 4-5 ore sau peste noapte la congelator). Am scos prajitura din forma si am pudrat-o cu cacao.

Vezi si reteta de Prajitura cu piscoturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Televizor