Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 16 Feb 2024 | 3465 vizualizari

 

Husleves este o supa traditionala ungureasca de carne ce ocupa locul nr.24 din Topul 50 a celor mai bune supe din lume.
Necesita mai mult timp de preparare, dar merita efortul.
Foarte revigoranta, recomandata in zilele friguroase, dupa petreceri sau boli sezoniere.
 Sursa de inspiratie cu mici ajustari aici
Pentru Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pasare, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, radacinoase, taietei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.
  • o gaina de tara (am folosit doar jumatate) sau alta carne
  • o jumatate gulie
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • un ardei gras
  • o radacina patrunjel
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • o mana taitei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust.
  • 5 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World:

Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.

Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata.

Adaugam sarea, legumele, usturoiul si patrunjelul legat in buchetel, pastrand cateva fire pentru servire (optional)

Fierbem supa pana carnea se desprinde usor de pe os.

Strecuram supa, carnea o oprim intr-un bol lasat la cald, la fel si legumele. 

Potrivim supa de sare si piper.

Separat se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg intr-o sita. Se adauga inapoi in oala si se toarna un polonic de supa-stoc, pentru a evita lipirea  pastelor.

Supa se serveste fiebinte repartizand-o in boluri ,mai intai carnea, taiteii, cateva legume daca doriti si turnat supa-stock fierbinte peste carne, legume si taitei.

Se orneaza cu patrunjel proaspat.

Supa este gata!

Pofta buna!

 

Vezi si reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca supa sa va iasa clara, fierbeti-o la foc mic.

2

Durata prepararii a acestei supe depinde de carne. Cea de curte, fierbe mai mult.

3

Legumele se pun la fiert bucati mari pentru a putea eliminate la sfarsit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu mei