Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

de Constelatialeu in Pui, 17 Sep 2023 | 2597 vizualizari

 

Iubesc toamna pentru bogatia ei, fructe, legume, una mai buna decat cealalta. Imi place foarte mult sa gatesc cu ce-mi ofera gradina, e un sentiment foarte placut cand sunt rasplatita pentru munca mea din primavara pana-n toamna tarzie. Am pus in tigaia asta aromele toamnei, ce-mi place mie mai mult. E vorba de gusturi, gusturile nu se discuta, se ajusteaza in functie de fiecare.
Ca sa prepari aceasta reteta de Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aripioare, legume, ardei, usturoi, sos soia, marar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna
  • 1 kg de aripioare
  • cca 500-600 g rosii din gradina ( inca ma rasfata gradina cu rosii delicioase)
  • 5-6 ardei capia rosu
  • 1 ardei rosu usturat
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei
  • piper macinat mai mare
  • sare dupa gust la final
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna:

Iata cum se prepara Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

Mai intai am pregatit aripioarele, le-am spalat, le-am asezat intr-un castron, am adaugat sosul de soia si 1 lingura de ulei, am amestecat bine, am macinat niste piper si am acoperit castronul cu o farfurie am lasat cca 20 min. Apoi m-am apucat de legume, am decojit rosiile si le-am taiat cubulete, ardeiul capia l-am curatat d eseminte, apoi l-am taiat in fasii mai grosute apoi in cubulete mai mari, usturoiul l-am curatat si apoi l-am zdrobit, iardeiul iute l-am curatat de nervuri si seminte si l-am taiat in cubulete mici, am amestecat toate ingredientele si am presarat un pic de sare peste. Am pus pe foc o tigaie wok si 2 linguri de ulei, am lasat sa se incinga bine uleiul, apoi am pus aripioarele si zeama din castron, am lasat sa se rumeneasca putin pe ambele parti, apoi am adaugat amestecul de legume si o cana cu apa. Am asezat un capac peste tigaie, am dat focul mai mare cca 20 min, apoi l-am redus spre mic si am lasat sa se patrunda bine cca 1 ora. La final am adaugat marar tocat. Am servit cu cartofi prajiti si castraveti murati. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Tigaie cu rosii, cartofi si oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ksenya 1

20.09.2023, 14:04

cam "prea bun,prea ca la tara..."

Rocsi 1

29.09.2023, 20:22

O super, super bunatate! Sa te bucuri de toate roadele muncii, ca e asa minunat sentimentul!

Panacris 1

30.09.2023, 16:19

Savuros și sățios!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi