Reteta de zacusca cu bureti

de Caty in Zacusca, 20 Oct 2022 | 2728 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta de zacusca cu bureti.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente principale: opintici, gogosari, ceapa, ardei capia si morcov.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru zacusca cu bureti:
  • 2,5kg opintici curatati
  • 2,5kg gogosari
  • 25kg ardei capia
  • 500g morcov
  • 600ml ulei
  • 200g bulion
  • 1kg ceapa
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de zacusca cu bureti:

Modul de preparare este urmatorul:

Am pus la copt gogosarii si ardeii capia. Pe masura ce s-au copt, i-am pus intr-un vas, am presurat sare pe ei si i-am acoperit cu un capac. Cand s-au mai racorit, i-am curatat, le-am scos cotoarele si semitele, i-am spalat si i-am pus la scurs.

 Intre timp, am avut ajutoare si au curatat opinticii. Eu i-am spalat bine in cateva ape si i-am pus la fiert pentru 1 ora.

I-am trecut apoi printr-un jet de apa rece si i-am tinut la scurs intr-o sita,pentru cateva minute. I-am dat prin masina de tocat cu sita mica.

Am tocat si gogosarii si capia prin sita mica.

Morcovul l-am ras pe razatoarea mica.

Intr-o oala de tuci, am pus ceapa la calit pentru 5 minute, apoi am pus morcovul si l-am calit impreuna cu ceapa inca 5 minute.

Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat, am adaugat opinticii tocati si am amestecat  bine cateva minute, dupa care am adaugat gogosarii si capia. Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana a inceput sa iasa uleiul deasupra. Atunci am pus bulionul, foile de dafin si piperul negru si am mai tinut pe foc  10 minute.

Eu am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate( spalate bine si uscate in cuptor), asezate pe o tava de inox. Am pus imediat capacele, le-am infiletat bine si le-am pus la cald sub prosoape si 2-3 paturi, pana s-au racit.  Dureaza cam 2 zile.

Vezi si reteta de Zacusca de vinete cu mere.

 

TIPS-URI

1

Putem pune borcanele pe o tava de aragaz si le dam la cuptor pentru 10-15 minute si apoi la caldurica, sub paturi. Eu nu le-am dat la cuptor si au stat foarte bine.

2

Folosesc tava de inox, cand pun zacusca in borcane, pentru a evita craparea lor de la fierbinteala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de zacusca cu bureti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe