Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci

de ralu_ca in Dulciuri, 30 Noi 2013 | 27205 vizualizari

 

Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci de azi e una dintre retetele noastre favorite. Ne plac si papanasii moldovenesti si papanasii fierti, cu pesmet, dar poate si pentru ca am crescut cu aceasta varianta, o indragim cel mai mult!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci

  • 400 g branza vaci
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • smantana
  • dulceata
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci:

Preparare Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci

Am separat galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas am amestecat branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt, apoi am adaugat albusurile batute spuma. S-a format un naluat peste care am pus faina si am framantat pana am putut modela papanasii.

Am incins uleiul si i-am rumenit bine pe fiecare parte, i-am scos si i-am pregatit cu dulceata si smantana pentru a fi serviti. Un deliciu !

Pofta buna!

Si pentru ca tot pomeneam de ei in introducere, sa va arat si cum se prepara papanasii moldovenestipapanasii fierti, cu branza de vaci

Aici gasesti Cum sa prepari papanasi dupa o reteta de Radu Anton Roman

TIPS-URI

1

se servesc fierbinti

2

fiecare portie are 2 papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata