Revani(prajitura cu gris)

de ionela2682 in Dulciuri, 26 Feb 2013 | 4245 vizualizari

 

Basbousa sau Hareesa , revani (Turcă) sau ravani și revani (greaca) este un desert dulce realizat din griș , sau făină de cartofi, inmuiat in sirop simplu cu nucă de cocos deasupra.
O prajiturica dulce pe care am preparat-o de multe ori dar abia acum am realizat ca nu am postat-o si aici!Sper sa va placa ..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 ceasca gris
  • 1 ceasc a faina
  • 1 ceasca iaurt
  • 1 ceasca ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • Siropul:
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • coaja de lamaie
  • Decor
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Revani(prajitura cu gris):

Peste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam pe rand uleiul,iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Faina se cerne impreuna cu praful de copt.si se amesteca cu grisul dupa care se adauga in compozitia de bezea amestecand cu grija,la final adaugam galbenusurile si omogenizam bine.
-Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina,se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Intre timp preparam siropul,fierbem apa si zaharul pana se leaga putin, pe care il turnam fierbinte peste prajitura racita si  portionata dupa care presaram din abundenta nuca de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

Revani(prajitura cu gris)-0
Revani(prajitura cu gris)-1
Revani(prajitura cu gris)-2
Revani(prajitura cu gris)-3

COMENTARII (20)

Rocsi 1

26.02.2013, 21:02

Mmm cu siguranta foarte buna!

ionela2682 1

27.02.2013, 08:55

Mai ..ati pus gand rau prajituricii mele>????

nilgun 1

30.06.2013, 14:53

si eu o voi face pt nepotica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41