Turta dulce decorata cu royal icing

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Dec 2016 | 4833 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Am facut turta dulce si anul acesta si mi-a placut tare mult cum a iesit. Am fost incantata si de faptul ca am decorat-o cu royal icing, glazura pe care am preparat-o pentru prima data. Pentru reteta m-am inspirat de aici.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri miere
  • 50 ml suc proaspat de clementine
  • o lingurita scortisoara macinata
  • un praf de ghimbir
  • un praf de nucsoara
  • faina cat cuprinde (600 g)
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura de ulei
  • Royal icing:
  • 2 albusuri
  • zahar pudra din comert - cat cuprinde (280-300 g)
  • o lingura amidon
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • colorant alimentar
  • Optional: bomboane colorate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce decorata cu royal icing:

Aluat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si se amesteca. Se incorporeaza treptat faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se framanta un aluat nelipicios, care la final se unge cu o lingura de ulei.

Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde cu ajutorul unui sucitor o foaie subtire de aluat. Se decupeaza aluatul in formele dorite, apoi acestea se transfera cu ajutorul unui cutit pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se lasa spatiu suficient intre forme. Se introduce tava la cuptor pana cand turta dulce este rumenita frumos. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat (au iesit 3 tavi de turta dulce).

Roya icing:

Se pun albusurile intr-un castron curat. Se cerne o parte din zaharul pudra peste ele si se adauga amidonul. Se mixeaza totul, se adauga zeama de lamaie, apoi se mai adauga zahar pudra pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte o compozitie lichida, nu tare, ci usor manevrabila. 

Daca se lucreaza cu mai multe culori, se ia din compozitie si se pune intr-un alt castron impreuna cu colorantul dorit si se mixeaza. 

Daca folositi un colorant lichid este posibil sa mai trebuiasca sa adaugati putin zahar pentru a obtine din nou consistenta dorita. Dupa aceea, fiecare glazura colorata se pune individual intr-o punga, care se leaga la gura, iar la capat se face o gaura mica, taind punga cu o foarfeca.

Se orneaza turta dulce (care s-a racit) cu glazura de zahar pudra dupa bunul plac si se pot folosi si bomboane. Pentru a extinde glazura pe suprafata turtei dulci va puteti folosi de o scobitoare. Pentru a face mai multe decoratiuni se lasa intai sa se usuce "fundalul", apoi se fac celelalte decoratiuni. Se lasa glazura sa se usuce, apoi turta dulce se poate pastra in cutii metalice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce decorata cu royal icing" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru Craciun