Risotto cu lamaie si cimbru

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2011 | 1600 vizualizari

 

De curand am gasit la un magazin orez arborio din Italia ,la 6 lei un kg. Nu-mi venea sa cred,era prima data ca vedeam prin magazine orez arborio si m-as fi asteptat sa fie cu mult mai scump.
Din carticica "The Hawthorn Series - Rissotos,Pilafs&Paellas". Eu am injumatatit cantitatea si am folosit cimbru salbatic.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litru supa de legume
  • 2 linguri ulei de masline
  • 75 gr unt
  • 1 ceapa,taiata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cup de orez arborio
  • 3 linguri de cimbru proaspat
  • 1 lingura coaja de lamaie data pe razatoare
  • 1 1/2 cup Parmesan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu lamaie si cimbru:

 Se pune supa de legume intr-o oala, se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac.

Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute.

Adauga orezul si cimbrul.

Adauga jumatate de  cup(125 ml) de supa de legume,amestecand continuu la foc mijlociu pana s-a absorbit tot lichidul.

Continua sa adaugi supa de legume,cate jumatate de cup pana cand se absoarbe si adaugi din nou.

Se tine pe foc 25 de minute sau pana s-a absorbit toata supa si orezul e moale.

Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie,Parmesanul si restul de unt.

 

 

TIPS-URI

1

se amesteca des

2

daca folositi cimbru uscat puneti mai putin

COMENTARII (16)

LUK 1

06.03.2011, 15:14

delicios

mirela0911 1

06.03.2011, 20:24

tare buna

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:58

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: