Risotto roz

de Gouda in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2010 | 1746 vizualizari

 

Risotto neobişnuit ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle mici
  • 175 g orez cu bobul rotund
  • 1 ceapă
  • 1 usturoi
  • 500 ml supă de pui
  • 70 g parmezan
  • 3 linguri ulei de olive
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto roz:

 Se pregătesc cipsii din sfeclă: Se feliază subţire o sfeclă, aproximativ 2 mm, se presară cu sare şi oregano, apoi se pune în cuptor pentru 20 minute la 180 grade.

  A doua sfeclă se dă pe rozătoare. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc 5 minute în uleiul de olive. Apoi se adaugă sfecla şi 400 ml supa de pui, se fiebe 10 minute, apoi totul se dă în blender.

  În altă tigaie încălzim uleiul de olive şi adăugăm orezul, 100 ml supa de pui, amestecînd în permanenţă. Mai apoi încetişor adăugăm amestecul din blender în orez şi lăsăm să fiarbă. Aproximativ peste 15 minute risotto roz este gata, adăugăm condimentele.

  Se serveşte cu parmezan dat prin rozătoare şi cu cipşii din sfeclă. Poftă mare!

 

TIPS-URI

1

Parmezanul poate fi adăugat odată cu condimentele în risotto, tot va fi gustos.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Risotto roz 52724
retete culinare - Risotto roz 52725
retete culinare - Risotto roz 52726
retete culinare - Risotto roz 52727
retete culinare - Risotto roz 52728
retete culinare - Risotto roz 52730
retete culinare - Risotto roz 52731
retete culinare - Risotto roz 52732

COMENTARII (8)

Corinuta 1

25.09.2010, 11:57

Orez roz?

Sylvia 1

26.09.2010, 13:23

Excelent arata

nadina73 1

29.09.2010, 01:10

super 5 f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S