Rolls cinnamon

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 1688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 460 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 65 ml lapte caldut
  • 70 g unt/margarina topita
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 80-100 g zahar
  • Un praf de sare
  •  Umplutura :
  • 100 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri unt
  •  Glazura:
  • 125 g crema de branza
  • 70 g unt
  • 75 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnamon:

Aluat:

Manual:

 Ingredientele uscate se amesteca,la fel si cele lichide.Intr-un castron incapator se pun ingredientele uscate,se face o adancitura in mijloc si se toarna ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate), apoi se fraamanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

 In cuva masinii se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia.Se seteaza la progamul de framatare si dospire(1 ora si 30 minute).

 Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se intinde intr-un dreptunghi. Zaharul se amesteca cu scortisoara.

 Untul se topeste partial si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta, apoi se taie rulouri cu ajutorul unui fir de ata.

 Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald 20 minute. Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.
 Rulourile se coc aprox 35 minute,la foc moderat(nu mariti focul J )

Glazura:

 Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea. Glazura se pune pe rulourile calde si se presara cu nuca tocata.

 

RETETA IN IMAGINI

Rolls cinnamon-0
Rolls cinnamon-1
Rolls cinnamon-2
Rolls cinnamon-3
Rolls cinnamon-4
Rolls cinnamon-5
Rolls cinnamon-6
Rolls cinnamon-7
Rolls cinnamon-8
Rolls cinnamon-9
Rolls cinnamon-10

COMENTARII (20)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.05.2011, 12:35

bune bune

MIUTA

MIUTA 1

06.05.2011, 00:46

cristiana_dana

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12