Rosii cherry cu usturoi si busuioc

de La Ancuta in Conserve, 13 Sep 2016 | 1957 vizualizari

 

Anul acesta recolta de rosii a fost foarte generoasa. Chiar daca in primavara nu parea asa de promitatoare, caldura din acesta vara le-a placut si rosiile noastre au rodit si au tot rodit astfel ca pe langa bulion am tot incercat diferite retete. De cand am vazut reteta Brandusei, de rosii la borcan, fara sare si fara conservant mi-am propus sa o incerc. Foarte simpla a fost pregatirea acesei conserve si sunt convinsa ca imi vor fi de mare ajutor la iarna.

 

INGREDIENTE

  • rosii cherry
  • cate 2 catei de usturoi pentru fiecare borcan
  • frunze proaspete de busuioc
  • borcane cu filet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii cherry cu usturoi si busuioc:

Spalam rosiile si le curatam coditele apoi le taiem pe jumatate. Asezam rosiile in borcane curate si uscate si le presam putin ca sa nu ramana spatiu intre ele. Deasupra punem cate doi catei de usturoi curatati si cateva frunze
de busuioc.

Punem capacele si asezam borcanele intr-o oala incapatoare pe fundul careia am asezat cateva ziare. Acoperim borcanele cu apa si punem pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba apa lasam la fiert, la foc mic timp de 60 de
minute.

Scoatem borcanele din apa si le lasam sa se raceasca lent, acoperite de o patura. Dupa ce s-au racit le depozitam si asteptam iarna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rosii cherry cu usturoi si busuioc 456262
retete culinare - Rosii cherry cu usturoi si busuioc 456263

COMENTARII (18)

diaconta 1

14.09.2016, 22:39

De folos la iarna

dantes 1

17.09.2016, 09:26

Interesant!

Xandrinne 1

25.09.2016, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L