Rosii conservate cu usturoi si busuioc

de Brindusa in Conserve, 30 Aug 2011 | 26327 vizualizari

 

Profit cat pot de productia record de rosii din gradina, asa ca anul acesta incerc retete noi. Noi pentru mine, dar culese de ici de colo, deci probate cu rezultate bune prin bucatariile altora. De data asta, cea mai simpla reteta de conservat rosii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 10 catei de usturoi, curatati
  • frunze de busuioc
  • 5 borcane cu capac filetat
  • 1 oala mare cu capac (in care sa intre borcanele cu totul)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii conservate cu usturoi si busuioc:

Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari),

Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc. Inchide bine borcanele cu capace.

In momentul cand apa incepe sa fiarba, da focul la mic, pune capacul si lasa borcanele sa se sterilizeze 60 de minute.

Lasa borcanele sa se raceasca in apa. 

Rosiile astfel conservate se pot folosi la iarna in sosuri pentru paste sau pizza.

 

RETETA IN IMAGINI

Rosii conservate cu usturoi si busuioc-0
Rosii conservate cu usturoi si busuioc-1
Rosii conservate cu usturoi si busuioc-2

COMENTARII (16)

mihaelaM

mihaelaM 1

01.09.2011, 00:52

interesant

ArianaBala

ArianaBala 1

01.09.2011, 11:26

diaconta

diaconta 1

10.09.2011, 21:45

am pus si eu astazi,dar pe urma m-am gandit daca nu era nevoie si de sare cat timp se pot pastra asa?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!