Rosii umplute

de deea2686 in Mancaruri cu carne, 5 Feb 2013 | 774 vizualizari

 

Este o reteta usor de facut si chiar gustoasa.Eu am preparat-o intr-o seara si am servit rosiile alaturi de piure de cartofi.Va urez pofta buna!!

 

INGREDIENTE

  • 6 rosii mari
  • 250 gr carne tocata
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 4 ciuperci
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • ulei masline
  • 1 lingurita smintina
  • patrunjel tocat marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute:

Rosiilor le tai cotorul ,le scobesti cu o lingurita, le presori putina sare inauntru si le pui la scurs cu gura in jos.

Pastrezi miezul pentru umplutura.

Toci ceapa marunt si o calesti in putin ulei de masline.

Adaugi ciupercile(proaspete) tocate marunt, miezul de rosii, condimentezi cu sare ,piper, oregano, busuioc si lasi 15 minute la foc potrivit pe aragaz.

Adaugi apoi carnea tocata, orezul(fiert in prealabil si bine scurs) si lingurita de smintina.

Lasi la facut cam 20 de minute si amesteci continuu sa nu se prinda.

Lasi amestecul citeva minute la racorit apoi umpli cu o lingurita rosiile.

Le pui intr-o tava cu putina apa,lasi spatiu intre ele( sa nu se prinda).

Dai la cuptorul preincalzit timp de 30 minute.

Le servesti calde cu patrunjel tocat fin.(noi le-am servit alaturi de garnitura de piure de cartofi)

Pofta buna!!

 

COMENTARII (9)

deea2686 1

07.02.2013, 16:50

multumesc rocsi

deea2686 1

07.02.2013, 16:50

multumesc tuturor...sunt incepatoare in bucatarie...

Bya Ralu 1

21.03.2013, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: