Rulada aperitiv

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2011 | 8082 vizualizari

 

Inca un aperitiv pe care l-am vazut la Sara&Miki si de care musafirii mei au fost foarte incantati.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 140 g unt
  • 120 g faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • Umplutura:
  • 200 g pateu de ficat
  • 100 g unt
  • 1 lingura mustar
  • 2 oua fierte tari
  • 100 g sunca
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura parunjel
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv:

Pregatim blatul:

Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tava mea este de 37/42 cm. Dam la cuptor la foc potrivit spre mare, timp de 30 de minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura.

Mixam bine untul moale cu pateul de ficat, pana devine pasta. Adaugam mustarul, sarea si piperul. Ceapa o taiem marunt si o adaugam in crema de pateu impreuna cu ouale date pe razatoare. Urmeaza apoi sunca taiata foarte marunt si patrunjelul tocat. Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Dupa ce s-a copt rulada o rasturnam pe o alta foaie de copt si o lasam sa stea cateva momente. Desprindem foaia de copt si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.

Invelim rulada in folie si dupa ce se raceste dam la frigider pana in momentul servirii.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada aperitiv 136507
retete culinare - Rulada aperitiv 136508
retete culinare - Rulada aperitiv 136509
retete culinare - Rulada aperitiv 136510

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

07.12.2011, 14:20

Oana

La Ancuta 1

07.12.2011, 14:21

Teo ma bucur ca iti place

La Ancuta 1

07.12.2011, 14:21

Ubulika, Mirela va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21