Rulada aperitiv cu crema de gulas

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2012 | 2669 vizualizari

 

Va propun astazi o rulada, delicioasa care se potriveste perfect pe o masa festiva. Mi-a placut mult blatul pufos, care s-a rulat fara nicio problema.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 6 linguri faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite crema de gulas dulce
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 conserva de ton in ulei
  • 200 g crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 1 ceapa
  • marar tocat
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de gulas:

Pentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in compozitie.
Separat batem albusurile cu un praf de sare. Spuma de albus o adaugam in compozitie si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava de aragaz (30x34 cm)tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit, 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca.

Scoatem blatul copt din tava, desprindem usor hartia de copt si rulam usor blatul.

Separat pregatim umplutura. Amestecam crema de branza cu smantana apoi adaugam ceapa taiata marunt si tonul scurs de ulei si maruntit. La final adaugam mararul si potrivim de sare apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.

Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada aperitiv cu crema de gulas-0
Rulada aperitiv cu crema de gulas-1
Rulada aperitiv cu crema de gulas-2
Rulada aperitiv cu crema de gulas-3

COMENTARII (46)

mamaieelena

mamaieelena 1

18.12.2012, 14:23

Lau

Lau 1

18.12.2012, 15:00

fain arata

La Ancuta

La Ancuta 1

18.12.2012, 20:51

MAmaie, Lau multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!