Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci

de Rocsi in Prajituri, 10 Oct 2010 | 5614 vizualizari

 

Una din prajiturile pentru nunta...va arat si un platou cu praji pe care l-am aranjat...

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala
  • o lingurita praf de copt

pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • un pachet unt
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • jumatate ciocolata cu lapte
  • cativa miezi de nuca

pentru decor:

  • ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci:

blatul:

ouale se bat spuma cu zaharul.

se pune esenta si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

la urma se adauga coaja de portocale si faina.

se tapeteaza o tava cu margarina,se pune hartie de copt.

se aseaza compozitie in tava,se niveleaza si se da in cuptorul incins.

cand e gata,asezam blatul pe un prosop de bucatarie umed si il rulam.

crema:

ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa sa se racoreasca.

galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra intr-un vas pe foc mic.

se amesteca continuu pana se ingroasa.

separat untul se freaca pana devine o pasta.

cand s-a racit crema de galbenusuri(sa fie doar putin calduta),se amesteca cu untul frecat,ciocolata topita si racita,esenta ci cacaoa.

miezul de nuca il taiem bucatele si il amestecam in crema.

desfacem blatul,turnam crema peste si o nivelam.

deasupra o ornam cu ciocolata topita apoi o dam la rece.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci 55382
retete culinare - Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci 55383
retete culinare - Rulada cu crema de ciocolata si bucatele de nuci 55384

COMENTARII (21)

Rocsi 1

11.10.2010, 19:30

multumesc

mariac 1

17.10.2010, 01:44

Rocsi 1

17.10.2010, 14:41

multumesc mariac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!