Rulada cu crema de portocale

de lilik in Prajituri, 16 Sep 2010 | 2787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt biscuite:
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 70 gr faina
  • pt crema de portocale:
  • 300 ml suc proaspat de portocale
  • 2 oua
  • 2 linguri cu amidon
  • 130 gr zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de portocale:

facem prima data crema astfel incat sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul (putin),omogenizam amidonul cu putin suc de portocale si il adaugam peste oua, apoi subtiem cu restul de suc si punem coaja de portocala,dupa care punem pe foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Cand e rece adaugam frisca montata si amestecam,apoi dam la frigider.

Pregatim  biscuitul batand ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla ,apoi adaugam vanilia si faina. Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor pe care am pus hartie. Nivalam  compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 8-10 min. Cand e gata il punem pe un prosop de bucatarie umezit sau pe o bucata de hartie de cuptor si il rulam. Il lasam asa pana se raceste,apoi il desfacem il umezim cu suc de portocale si punem crema si cateva feliute de portocala. Il rulam si dam la frigider. Ornam inainte de a servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de portocale-0
Rulada cu crema de portocale-1
Rulada cu crema de portocale-2
Rulada cu crema de portocale-3
Rulada cu crema de portocale-4
Rulada cu crema de portocale-5
Rulada cu crema de portocale-6
Rulada cu crema de portocale-7

COMENTARII (10)

lilik

lilik 1

17.09.2010, 18:14

multumesc silvioara

Corinuta

Corinuta 1

19.09.2010, 18:23

lilik

lilik 1

19.09.2010, 22:16

corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01