Rulada cu dulceata

de alinutzika in Prajituri, 19 Iul 2012 | 1257 vizualizari

 

O reteta simpla, dar foarte gustoasa, cu ocazia implinirii unui an a blogusorului meu.

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina

Pt umplutura:

  • un borcanel cu dulceata

Pt glazura:

  • o ciocolata amaruie si 1 lingura de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga pe rand zaharul. Cand albusurile sunt tari, adaugam pe rand galbenusurile, apoi treptat faina, amestecand usor. Coacem in tava, pe hartie de copt, la 180 de grade, aproximativ 20 de minute. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca. Abia apoi o desprindem de hartia de copt. Rece, o intindem pe fata de masa sau un prosop si o ungem cu dulceata preferata. O rulam cat putem de strans,cu ajutorul prosopului, avand grija sa nu se rupa. Topim ciocolata si o amestecam cu uleiul, apoi ornam rulada deasupra. Lasam la rece, preferabil peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu dulceata 170723
retete culinare - Rulada cu dulceata 170724
retete culinare - Rulada cu dulceata 170725
retete culinare - Rulada cu dulceata 170726

COMENTARII (18)

Sim0na 1

20.07.2012, 13:04

Multi ani inainte blogului tau! Si daca tot sarbatorim, pap o portie mai mare

alinutzika 1

20.07.2012, 16:52

multumesc!

Calinnicola1997 1

22.07.2012, 15:07

A FACUT SI MAMI AZI SI E SUPER GUSTOASA Felicitarii !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S