Rulada cu mere

de Miha in Prajituri, 20 Feb 2012 | 1963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (dupa preferinta si dupa cat de dulci sunt merele, se poate pune mai mult)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine teapana si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.

Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Blatul se desprinde usor din tava si se rastoarna pe o alta bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.

Umplutura:

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Le calim impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama lasata. Dam deoparte si lasam la racit.

Se desface blatul racorit, se pun merele calite si racite si se ruleaza din nou.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.

 

 

COMENTARII (49)

Miha 1

23.02.2012, 08:53

Ionela Irena Oana multumesc!

Dydy07 1

27.02.2012, 14:18

yamyyy yamyyy...foarte buna

Miha 1

27.02.2012, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: