Rulada de lamaie

de susu in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 2806 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 2 oua,
  • 1 praf de sare,
  • 60 gr zahar,
  • 50 gr faina.

 Crema:

  • 1 lamaie,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 125 gr mascarpone sau branza de vaci,
  • 60 ml frisca    

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de lamaie:

Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin faina si  spuma de albusuri. Se pune hartie de copt intr-o tava mai mica decat cea de aragaz adaugati coca si coaceti-o 10 minute la foc mic. Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop curat.. Stropiti hartia cu apa rece si indepartati-o. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja lamaiei si i se stoarce sucul. Amestecati-le cu branza . Se bate frisca si se adauga la branza. Se desface rulada si se pune crema de branza nivelandu-se usor. Se ruleaza blatul . Se presara zahar pudra si se orneaza cu lime si frunzulite.

Cealalta rulada este din acelasi blat umpluta cu crema de ciocolata fineti.

 

COMENTARII (16)

adasev12

adasev12 1

07.03.2011, 00:50

f buna

elena1988

elena1988 1

12.03.2011, 14:47

MOKUSKA

MOKUSKA 1

05.01.2015, 16:38

ce frumoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!