Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume

de nico15 in Porc, 25 Feb 2014 | 2298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de muschiulet de porc
  • 150 g de bacon
  • 1 pachet branza topita cedar
  • 3-4 felii de sunca
  • 100 g de ciuperci + 30 g de ceapa
  • 3 capsuni
  • Vin alb
  • Pentru Cartofi Duchesse:
  • 300-350 g de cartofi
  • 2 oua
  • Unt
  • 200 g parmezan ras
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara
  • Pentru legume:
  • 1 morcov mov
  • 1 morcov
  • ¼ de telina
  • Unt,
  • putin ulei
  • Tarhon
  • Sare,
  • piper
  • Juice de lamaie
  • Dressing:
  • Fructe de padure(o cutiuta Auchan)
  • 100 g capsuni
  • Unt
  • Vin rosu
  • Sare,
  • piper
  • Putin zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume:

Luam muschiul de porc il taie longitudinal si il vom aplatiza bine. Putem o folie de plastic, deasupra asezam feliile de bacon iar pe aceasta asezam muschiul de porc bine aplatizat. Saram si piperam bine. Tocam ciupercile si ceapa si le vom sota in unt si adaugam un pic de vin alb, dupa care lasam sa se raceasca.

Peste muschiul de porc adaugam feliile de branza topita, deasupra ciupercile , peste sunca si ultimul rand felii de capsuni. Rulam bine si strangem in folia de plastic, dam la frigider pentru 10 minute.

Pentru Cartofi:

In acest timp curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare, incercam sa vedem daca sunt fierti, ii scoatem si ii lasam sa se raceasca putin.

Trecem cartofii prin masina speciala de facut piure , adaugam sare dupa gust, unt, piper. Se adauga un ou intreg, un galbenus si parmezanul ras.

Pentru a iesi mai pufosi cartofii celalalt albus il batem spuma tare si cu el vom tapeta(unge) micile rondele de cartofi pe care le vom da la cuptor.

Se pune in tava de la aragaz hartie de copt. Punem compozitia intr-un posh cu  dui cu gura mai larga si spritam, ungem cu albusul batut. Se baga la cuptor si se tin pana se rumenesc usor deasupra, atentie sporita sa nu se arda, lasati focul potrivit.

Dupa cele 10 minute, scoatem de la frigider rulada si o vom da la cuptor. Pentru inceput punem o tigaie cu putin ulei si vom trage pentru cateva minute rulada noastra, dupa care o vom transfera intr-o tava pntru cuptor. Vom face un pat din legume(ce doriti dvs) taiat felii si vom adauga rulada noastra deasupra, mai punem putin ulei si supa de legume si lasam la cuptor 30 de minute, dar este mine sa incercati inainte sa scoateti de la cuptor.

Pentru garnitura de legume, vom curata morcovii si telina, ii spalam si ii vom taia cubulete. Se vor fierbe in vase separate cu un praf de sare. Dupa ce sunt fierti se scot si se vor trage la tigaie in unt, adaugam si juice de lamaie, tarhon, saram si piperam.

Dressingul de fructe de padure:

Luam o cutiuta de fructe de padure si capsunile, le spalam si taiem in bucatele mai mici, punem intr-o tigaie, unt si putin ulei si adaugam fructele, adaugam zaharul brun si vinul si lasam sa fiarba. Asezonam si gustam. Dupa ce este gata se va blenda bine si se va strecura, acest dressing va acompania preparatul nostru.

 Pofta Buna. 

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume-0
Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume-1
Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume-2
Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume-3
Rulada de porc cu cartofi duchesse sau mix de legume-4

COMENTARII (8)

_Alina_

_Alina_ 1

25.02.2014, 12:32

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2014, 14:52

Un meniu apetisant

Xandrinne

Xandrinne 1

15.08.2016, 23:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!