Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2015 | 1825 vizualizari

 

Nemaipomenită! Când am vizualizat-o la ValCaludia, am zis daaaa, e pe gustul Zmeilor, mai ales ptr pachetul de la școală sau servici :D Tot s-a lansat concursul ”Pachetelul vesel ", zis și făcut. Zmeii au savurat-o cu plăcere.M-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-carne-tocata-cu-porumb-si-cascaval-65061.html

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec vită + porc cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mică,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ou 1 bucată,
  • Pâine veche de o zi 4 felii,
  • Boabe de porumb din conservă,
  • Cașcaval Delaco 100 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei ½ linguriță,
  • Pentru topping:
  • Pesmet alb 3-4 linguri,
  • Semințe de susan 2-3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval:

Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu oul, pâinea stoarsă bine de apă, ceapa, usturoiul, amestecându-se energic ce se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce. Pe o foaie de pergament, se presară pesmetul amestecat cu semințele de susan, peste care se întinde amestecul de carne, ușor cu palmele, până ce se obțineo ”foiae” de cca. 1 deget grosime. Se așează boabele de porumb, și ardeii tăiați fâșii pe toată suprafața, apoi se presară cașcavalul ras. Se rulează strâns rulada de carne, apoi se așează într-o formă de chec/ cozonac, unsă cu ulei, apoi se dă la în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 180 grade, până ce se rumenește rulada. Se lasă la răcit și se servește rece, ca atare între două felii de pâine sub formă de sandwich, asezonat cu frunze de salată, sau ca fel principal lângă o garnitură pe măsură. Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-0
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-1
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-2
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-3
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-4
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-5
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-6
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-7
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-8
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-9
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-10
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-11
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-12
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-13
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-14
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-15
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-16
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-17
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-18
Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval-19

COMENTARII (14)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.10.2015, 18:47

Rocsi

Rocsi 1

01.10.2015, 21:05

Este foarte buna!

 merisor

merisor 1

01.10.2015, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!