Rulada din foietaj cu spanac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2013 | 9988 vizualizari

 

O gustare simpla ce se prepara repede, potrivita pentru un platou cu aperitive (sau nu numai) sau cand aveti musafiri ce se anunta vizita si nu aveti nimic pregatit!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 punga spanac congelat (350 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din foietaj cu spanac:

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei, la fel si spanacul.

Morcovii ii curatam de coaja, apoi ii punem la fiert. Ii scoatem pe o farfurie cand sunt bine patrunsi, ii lasam putin sa se racoreasca, apoi ii taiem in jumatate pe lungime. Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim ceapa vreo 2 minute, apoi punem spanacul si putina apa. Lasam sa scada toata zeama la foc potrivit, condimentam cu sare si piper, iar la urma punem si usturoiul. Cand este bine scazut tragem tigaia de pe aragaz si lasam sa se racoreasca. Presaram faina alba pe masa de lucru, intindem foietajul, dar nu foarte tare, in forma dreptunghiulara.

Intindem pe toata suprafata spanacul, iar pe mijloc morcovul fiert. Rulam cat mai strans rulada, apoi cu un cutit taiem felii grosute. Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incins si lasam pana feliile de rulada prind o culoare aurie.

Cand sunt gata le lasam putin la racorit, apoi putem servi...

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada din foietaj cu spanac-0
Rulada din foietaj cu spanac-1
Rulada din foietaj cu spanac-2
Rulada din foietaj cu spanac-3

COMENTARII (44)

Rocsi 1

12.01.2013, 21:26

Mamaie iti multumesc

danielaR 1

06.09.2013, 12:32

bunaaaa iamii

Rocsi 1

06.09.2013, 15:46

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04