Rulada pentru MAMA

de mena29 in Prajituri, 12 Ian 2011 | 2862 vizualizari

 

Pentru ca maine este o zi foarte importanta pentru mama,aceasta rulada este dedicata ei.Din pacate eu nu-i pot fi alaturi dar sora mea o sa fie si pentru mine.O pup si o iubesc tare mult si-i voi fi alaturi cu sufletul.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri faina;
  • 2 linguri cacao;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 praf sare;
  • esenta rom.
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida;
  • 1 ciocolata lapte;
  • 6 linguri lichior amaretto. 
  • Glazura:
  • 100 g coicolata menaj;
  • 2 lingurite unt;
  • 2 linguri lapte.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada pentru MAMA:

Pentru blat:

-separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile intr-un bol.Cand acesta este tare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand in continuare.Separat amestecam galbenusurile cu sarea si cu ulei dupa care le incorporam in albus.Adaugam faina cernuta,cacaoa si esenta de rom.Amestecam totul foarte usor pentru a nu se lasa alatul.Turnam aceasta compozitie in tava de prajitura tapeata cu hartie de copt.Coacem blatul 20 min. la 180 grade celsius.Cand blatul este copt il scoatem pe un servet umed si-l rulam pana se raceste.

Pentru crema procedam astfel:

-radem ciocolata in frisca si incalzim pe foc frisca pana se topeste ciocolata.Racim frisca,adaugam lichiorul amaretto si mixam bine compozitia pana se intareste bine.Desfacem blatul si intindem crema dupa care rulam usor blatul . 

Pentru glazura:

-topim ciocolata menaj pe baie de abur,adaugam untul si laptele si cu aceasta compozitie imbracam rulada.Ornam dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada pentru MAMA-0
Rulada pentru MAMA-1
Rulada pentru MAMA-2

COMENTARII (102)

mena29

mena29 1

18.01.2011, 18:46

La Nadina-i trimit si spanac cu ochiuri si CARNATI ca-i mama noastra adoptiva si trebuie sa avem grija de ea

Cris2711

Cris2711 1

23.01.2011, 12:01

sa vezi ce se bucura cand citeste ce grija avem de ea

mena29

mena29 1

23.01.2011, 17:19

asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!