Rulouri cu cirese

de Lau in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 356 vizualizari

 

M-am inspirat de la Oana pentru aceasta reteta.Numai bune de luat la pachet sau servite alaturi de o cana de lapte sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar
  • 240 ml lapte
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Cirese
  • 500 g cirese
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri faina
  • Uns
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu cirese:

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata,adaugam ciresele amestecate cu zaharul, faina, scortisoara si punem pe foaia de aluat.

Rulam si taiem rondele de 2 cm grosime cu un cutit bine ascutit.

Asezam fiecare bucata de rulou cu fata in sus, intr-o tava unsa cu ulei.

Ungem rulourile cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.

Le pudram cu zahar pudra cand sunt calde.

 

TIPS-URI

1

Dasca folosim cirese din congelator le scurgem bine de zeama inainte sa le amestecam cu ingredientele

RETETA IN IMAGINI

Rulouri cu cirese-0
Rulouri cu cirese-1
Rulouri cu cirese-2
Rulouri cu cirese-3
Rulouri cu cirese-4
Rulouri cu cirese-5
Rulouri cu cirese-6
Rulouri cu cirese-7

COMENTARII (27)

Lau

Lau 1

21.01.2016, 07:56

multumesc

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:06

minunate!

Lau

Lau 1

21.01.2016, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!