Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

de anca_rm in Dulciuri, 22 Iun 2018 | 2264 vizualizari

 

O reteta pentru un aperitiv gustos si destul de rapid mai ales ca am avut ca si ajutor condimente de la Delikat.
Am folosit la acest preparat ierburi italiene cu care am aromatizat branza.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei / zucchini
  • 250 gr branza de vaca/ ricotta
  • 100 gr branza telemea
  • 1 cutiuta ciuperci shimeji albe (150 gr)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • condiment amestec de ierburi italiene
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji:

Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana s-au inmuiat putin si au capatat acele dungi de la grill).

Am gatit toate feliile de dovlecel si le-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie antiaderenta si incalzita bine, am pus ciupercile shimeji si putina sare. Ele cand se gatesc, lasa putina apa si este suficienta ca sa se gateasca bine. Am pus peste ele 2 catei mici de usturoi pisat si le-am lasat la  racit.

Intr-un bol am amestecat cele doua tipuri de branza pana cand am obtinut o textura fina. Am adaugat ierburile italiene si ciupercile gatite. Trebuie obligatoriu gustat pentru ca e posibil sa mai trebuiasca sare sau sa fie prea sarat. Daca e prea sarat, se mai poate adauga putina branza de vaca.

Se amesteca bine de tot.

Pe un fund de lemn se asaza cate doua felii de dovlecel si peste ele se intinde branza (cam 2 linguri de supa). Se ruleaza usor. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu ierburi proaspete.

Pofta mare!

 

 

TIPS-URI

1

folositi orice fel de branza va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc Fanta