Salam de biscuiti reteta

de Lorra in Prajituri, 15 Sep 2012 | 8254 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 gr. biscuiti (Petit Beurre)
  • 400 gr. rahat
  • 250 gr. nuci
  • 50 gr. stafide
  • 25 ml. esenta rom
  • 200 ml. apa
  • 40 gr. cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit cu sare
  • putina zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere.

Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea.

Rahatul se taie cubulete mici.

Restul de apa, zaharul vanilat si praful de sare, se pun pe foc intr-o cratita si se lasa pana la dizolvarea zaharului. Se ia de pe foc, se adauga stafidele (cu tot cu apa si esenta de rom in care au stat) si putina zeama de lamaie.

Se adauga nucile, rahatul, biscuitii, cacaoa si se amesteca bine compozitia, prin rasturnare.

Pe o folie de plastic se pun cateva linguri din compozitia de salam, se ruleaza folia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.

Se da la frigider pentru minim o ora, dupa care se poate felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri „felii de pepene”