Salam de biscuiti

de danakarin in Prajituri, 7 Apr 2014 | 2862 vizualizari

 

Cred ca sunt foarte multe retete...dar asta este exact ca in copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 150 ml de apa
  • 200 g de unt
  • 350 g de zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 650 g de biscuiţi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

E de preferat să căutam biscuiţi simpli, uscaţi, şi fără arome străine. De asemenea, e bine să avem un praf de cacao de bună calitate.Mărunţim biscuiţii, o parte îi radem, o parte îi sfărâmăm doar. 1-2 linguri din praful de biscuiţi le păstrăm pentru asamblare.Punem la fiert 150 de ml de apă cu zahăr, când s-a topit zahărul şi siropul nostru face băşicuţe, adăugăm untul şi apoi praful de cacao.

La sfârşit, încorporăm biscuiţii, amestecăm bine compoziţia. Mie îmi place cel mai mult acest salam simplu, dar voi, dacă doriţi, puteţi adăuga câteva bucăţele de rahat sau de nuci. Întindem pe o folie cele două linguri de praf de biscuiţi, formăm, din masa de cacao şi biscuiţi, două suluri, pe care le plasăm pe folie şi le învelim strâns. Le lăsăm în firgider, pentru câteva ore, cel mai bine peste noapte.

 

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

24.11.2014, 06:28

La multi ani!

reisnaor_2006 1

24.11.2014, 08:07

miki_a 1

24.11.2015, 14:25

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04