Salam de biscuiti

de lucy2002 in Prajituri, 8 Mai 2014 | 2962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 100 g nuci
  • 150 g stafide
  • 300 ml lapte
  • 200 g margarina
  • 150 g rahat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu varf de pudra de roscove
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un  castron peste care adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele, nuca , pudra de roscove si coaja de  lamaie data pe razatoare.

Am pus laptele la fiert  impreuna cu zaharul ( la foc mic ) pana s-a  topit, am adaugat margarina si am amestecat bine, am tras deoparte siropul, am pus esenta de rom, am lasat un pic sa se raceasca dupa care am turnat peste biscuiti si am omogenizat bine.

Se pune pe o folie alimentara pe masa de lucru  peste care se presara nuca de cocos, se face forma de salam si se da la frigider 2-3 ore.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

am inlocuit cacaoa cu prudra de roscove

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2
Salam de biscuiti-3
Salam de biscuiti-4
Salam de biscuiti-5
Salam de biscuiti-6
Salam de biscuiti-7
Salam de biscuiti-8

COMENTARII (23)

lucy2002 1

08.05.2014, 20:44

Bunica

lucy2002 1

08.05.2014, 20:45

karinna te astept !

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:38

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04