Salam de biscuiti pentru diabetici

de Doinavar in Prajituri, 24 Ian 2015 | 5967 vizualizari

 

De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am inceput sa prepar retete, special pentru ei. Sotul meu m-a rugat sa ii prepar salam de biscuiti, pentru ca era preferatul lui si poftea de mult asa ceva. M-am gandit eu si m-am socotit cum sa il fac sa fie si bun si sa se impace cu diabetul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de 200 g biscuiti Leibniz pentru diabetici (Diet)
  • 2 linguri Sugarel (indulcitor natural Stevia rebaudiana pentru diabetici – se gaseste la naturiste)
  • 2 linguri cacao
  • 50 g cocos (2 linguri in compozitie si restul la final)
  • 50-70 g seminte susan
  • 50-70 g nuci
  • 50 g fistic
  • optional tahini (o pasta facuta din susan, putin prajit si rasnit cu putin ulei de masline – se gaseste de cumparat); daca nu aveti, puneti in tigaie 100 g susan pana se aureste putin si macinati-l intr-o rasnita de cafea si il amestecati cu 2 linguri de ulei de masline
  • 150 g margarina pentru creme
  • 40-60 ml lapte, depide daca puneti sau nu tahini
  • 1 lingura esenta de rom, vanilie sau coaja de lamaie dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti pentru diabetici:

Puneti biscuitii intr-un castron si faramati-i cu mana in bucati mai micute, nu trebuie sa fie egale. Nucile se pun intr-o tigaie antiaderenta, 2-3 minute la foc mic, apoi se dau prin masina de nuci sau zdrobite cu un facalet, le cumparati gata macinate, prin masina de tocat … Va descurcati voi. 

In tigaia calda, fara sa mai fie focul aprins, puneti margarina sa se inmoaie putin. Taiati fisticul in bucati nu prea mari si puneti peste biscuiti cacao, Sugarel, semintele de susan, 2 linguri cocos, fisticul, tahini, margarina, laptele si esenta de rom (vanilie, lamaie). Omogenizati putin compozitia, daca vi se pare prea uscat mai puneti putin lapte.

Pregatiti pe masa o bucata de 50-60 cm de folie alimentara, peste care asezati celofan (pungi pentru congelator), presarati bine cu cocos si asezati compozitia sub forma de bagheta, de “salam”.

Presati cat mai bine, presarati cu cocos si deasupra (puteti folosi si susan), strangeti bine punga si folia peste salam, inchideti bine capetele si dati-o cateva ore bune la frigider.

Se pastreaza foarte bine la rece chiar si o saptamana, sa fie bine infasurat sa nu se usuce, taiati doar cateva felii, cate aveti nevoie, cu un cutit foarte subtire si ascutit (eu am folosit unul ceramic). A iesit atat de bun, ca abia ma abtin sa nu il mananc pe tot, chiar daca nu am diabet.

Am vazut de cumparat dulciuri speciale pentru diabetici, vreo 40-50 g la 14-15 lei pachetelul. Scumpe si nici nu aratau prea bine. Asa iti iese ditamai salamul cam la 20-25 de lei tot, depinde de unde le cumperi. SI iti mai raman ingrediente pentru alta data. Am cumparat susanul la kg, tot de la naturiste, un borcan de tahini (e bun si la humus – pasta de naut, foarte buna), borcanul mare de Sugarel. Se pot folosi si picaturi de Stevia Rebaudiana ~ 30-40 picaturi. Diabeticul dumneavoastra va fi foarte fericit.

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti pentru diabetici-0
Salam de biscuiti pentru diabetici-1
Salam de biscuiti pentru diabetici-2
Salam de biscuiti pentru diabetici-3
Salam de biscuiti pentru diabetici-4
Salam de biscuiti pentru diabetici-5
Salam de biscuiti pentru diabetici-6
Salam de biscuiti pentru diabetici-7
Salam de biscuiti pentru diabetici-8
Salam de biscuiti pentru diabetici-9
Salam de biscuiti pentru diabetici-10
Salam de biscuiti pentru diabetici-11
Salam de biscuiti pentru diabetici-12
Salam de biscuiti pentru diabetici-13

COMENTARII (10)

Xandrinne

Xandrinne 1

25.01.2015, 13:37

Doinavar

Doinavar 1

25.01.2015, 18:39

Delilah, sa nu crezi ca diabeticul meu a mancat intr-o zi tot salamul de biscuiti. Mananca si el cate o felie-doua pe zi, asa, de pofta. Stim si noi cum e cu glicemia, ne confruntam cu aceasta problema de aproape doi ani. Dar a avut si el pofta de salam de biscuiti. Poti sa il refuzi?
Am incercat si eu sa ii fac pe plac. Si am testat glicemia. E in limite mai mult decat normale.
De obicei nu consuma cartofi, nici paine. A avut pofta de salam de biscuiti. Puteam sa il refuz?
Ce ma fac, ii place si crema de zahar ars. Poti sa imi dai un sfat?

simona72

simona72 1

26.01.2015, 09:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!