Salata cu quinoa, ton si migdale

de Bucataras Diana in Salate, 5 Mar 2017 | 3314 vizualizari

 



Dragostea e o salata!
Pentru cine nu stie, quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, un aliment de baza al vechilor incasi, care o numeau “cereala-mama”. Quinoa este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre, in boabele de quinoa gasindu-se proteine mai usor de digerat decat cele din carne, totodata fiind si o sursa extraordinara de calciu mai usor de asimilat de organism decat calciul din lapte. Aceasta proteina vegetala nu produce colesterol sau o rigidizare a arterelor. Mai mult, quinoa reduce cantitatea de grasimi din sange si previne formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord. Consumul frecvent de quinoa, in special sub forma de germeni, scade riscul problemelor cardiace. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar. Specialistii in nutritie recomanda mamelor sa inlocuiasca budinca de ovaz pe care o dau copiilor cu budinca de quinoa. Aceasta cereala intareste rinichii. Forta rinichilor copilului ii influenteaza cresterea, dezvoltarea si capacitatea de a invata. Se prepara intr-un mod asemanator orezului, dar timpul de preparare se reduce aproape la jumatate. Prin preparare, boabele de quinoa cresc in volum de aproximativ patru ori. Sper ca v-am convins sa introduceti in alimentatia voastra acest superaliment :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g quinoa
  • 1 conserva de ton bucati
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 castravete fabio
  • 1 conserva mica porumb
  • patrunjel
  • busuioc
  • 100 g migdale prajite
  • un cubulet unt
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu quinoa, ton si migdale:

Spalam bine boabele de quinoa, apoi le punem la fiert intr-o cantitate dubla de apa, in care punem putina sare. Dupa circa 15-20 de minute, sunt fierte, oprim focul, adaugam un cubulet de unt, sare si piper, amestecam si le lasam sa se racoreasca.

Taiem ardeii si castravetele cubulete si scurgem tonul. Pregatim un sos din zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si busuioc tocate marunt. Peste quinoa, punem celelalte ingrediente si la final, sosul. Amestecam si servim salata decorata cu rosii cherry, busuioc si patrunjel. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte de a gati quinoa, trebuie spalata foarte bine, deoarece deasupra semintelor de quinoa, exista un strat protector in care se regasesc saponine, niste compusi care ii dau un gust usor amarui. - dupa fierbere, lasa quinoa sa se odihneasca 15 minute, in acest fel se usuca si semintele vor capata o consistenta mai buna, pentru ca se separa unele de altele. In caz contrar, vor fi mai lipicioase si mai putin aspectoase.( eu am uitat acest aspect :P)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu quinoa, ton si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Salatit Khodar Meshakel" - Salata mixta -stil arab