Salata de andive

de Hansa in Salate, 16 Sep 2009 | 28164 vizualizari

 

Eu prefer salata de andive in special iarna, cand o pregatesc pentru a o savura la servici, goala, fara sa fie insotita de alte alimente, desi poate fi imbunatatita cu piept de pui la gratar taiat cubulete, felii de ou fiert, masline feliate, etc.

 

INGREDIENTE

  • o andiva mare sau doua andive mai mici,
  • sare si piper alb,  dupa gust,
  • zeama de la o jumatate de lime sau lamaie,
  • un borcan mare de iaurt,
  • o legatura de patrunjel
  • 1 - 2 lingurite de mustar dulce.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de andive:

Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien. Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si scurs. Se adauga peste andive patrunjelul, sare si piper dupa gust, si sosul pe care il preparam astfel: intr-un castronel punem iaurtul, zeama de la o jumatate de lime sau lamaie si o lingurita sau doua de mustar, dupa gust caci, atentie, sunt persoane carora nu le este pe plac gustul intens de mustar, mie imi place, pun si trei lingurite. Se amesteca bine sosul si se toarna peste andive. Amestecam bine salata si servim. Este recomandat a se servi imediat dupa preparare. Pofta buna!

 

COMENTARII (5)

rivka 1

16.09.2009, 21:27

da daca o faci trebuie mancata imediat din ce experienta am eu cu andivele altfel se amaresc si mai tare la gust!
am si eu o reteta de salata de andive cu oua, cand/daca o fac o sa postez aici sper...

Bucataras 1

16.09.2009, 22:39

asa e

Bucataras 1

16.09.2009, 22:40

Uite, Rivka, am mincat la Oana astea http://bucataras.ro/retete/250/andive_cu_sos_tartar_cu_ridichi.htm. f bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55