Salata de andive

de Hansa in Salate, 16 Sep 2009 | 28013 vizualizari

 

Eu prefer salata de andive in special iarna, cand o pregatesc pentru a o savura la servici, goala, fara sa fie insotita de alte alimente, desi poate fi imbunatatita cu piept de pui la gratar taiat cubulete, felii de ou fiert, masline feliate, etc.

 

INGREDIENTE

  • o andiva mare sau doua andive mai mici,
  • sare si piper alb,  dupa gust,
  • zeama de la o jumatate de lime sau lamaie,
  • un borcan mare de iaurt,
  • o legatura de patrunjel
  • 1 - 2 lingurite de mustar dulce.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de andive:

Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien. Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si scurs. Se adauga peste andive patrunjelul, sare si piper dupa gust, si sosul pe care il preparam astfel: intr-un castronel punem iaurtul, zeama de la o jumatate de lime sau lamaie si o lingurita sau doua de mustar, dupa gust caci, atentie, sunt persoane carora nu le este pe plac gustul intens de mustar, mie imi place, pun si trei lingurite. Se amesteca bine sosul si se toarna peste andive. Amestecam bine salata si servim. Este recomandat a se servi imediat dupa preparare. Pofta buna!

 

COMENTARII (5)

rivka 1

16.09.2009, 21:27

da daca o faci trebuie mancata imediat din ce experienta am eu cu andivele altfel se amaresc si mai tare la gust!
am si eu o reteta de salata de andive cu oua, cand/daca o fac o sa postez aici sper...

Bucataras 1

16.09.2009, 22:39

asa e

Bucataras 1

16.09.2009, 22:40

Uite, Rivka, am mincat la Oana astea http://bucataras.ro/retete/250/andive_cu_sos_tartar_cu_ridichi.htm. f bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!