Salata de Boeuf

de Bon_Jovi in Salate, 6 Oct 2013 | 4407 vizualizari

 

In general aceasta salata se face doar la Pasti si la Craciun dar cum noua ne place tare mult, o mai gatesc si intre cele doua sarbatori din cand in cand.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vacuta
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 4-5 morcovi
  • o jumatate de telina
  • mazare (un borcan de 800 g )
  • castraveti murati 600-700 g - depinde cat de acruta vreti sa fie salata
  • un ou fiert si unul crud - pentru maioneza
  • sare
  • lamaie
  • mustar
  • ulei
  • gogosari, masline si verdeata - pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Se spala si se pune la fiert carnea, in apa rece cu putina sare.

Dupa ce o "spumuim" adaugam in oala morcovii si cartofii. Trebuie sa avem grija ca legumele sa nu se fiarba foarte tare. Intre timp, pregatim maioneza dintr-un galbenus fiert tare, unul crud, un pic de sare, mustar, zeama de lamaie ( toate dupa gustul fiecaruia ) si ulei. O punem la frigider.

Castravetii, carnea si legumele ( fierte si racite ) se toaca cubulete. Se adauga mazarea si telina care se da prin razatoarea mica. Se amesteca toate impreuna cu trei sferturi din maioneza si se aseaza pe un platou sau intr-un bol. Se unge deasupra cu restul de maioneza si se orneaza dupa bunul plac. Mie imi place sa le ornez ( cea mica este pentru sotul meu - pt. serviciu )

 

TIPS-URI

1

Eu nu fierb telina. O adaug cruda iar gustul salatei este foarte bun.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de Boeuf 266579
retete culinare - Salata de Boeuf 266580
retete culinare - Salata de Boeuf 266581
retete culinare - Salata de Boeuf 266584
retete culinare - Salata de Boeuf 266595
retete culinare - Salata de Boeuf 266596
retete culinare - Salata de Boeuf 266597

COMENTARII (5)

Bon_Jovi 1

17.10.2013, 19:11

Va multumesc mult fetelor!!!

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:34

Bon_Jovi 1

04.11.2013, 13:43

Multumesc pentru apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21