Salata de curcan in straturi

de adela1981 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2012 | 2517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne de curcan fiarta (pulpa am avut)
  • 150 gr morcov fiert
  • 100 gr patrunjel si telina fiarta
  • 100 gr castraveti murati
  • Pentru sos maioneza:
  • 180 gr maioneza
  • 80 gr smantana
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de curcan in straturi:

Simplu, toate ingredientele se taie in cuburi.   Se amesteca maioneza cu smantana si se condimenteaza dupa gust.  3 linguri de sos maioneza se amesteca cu carnea, 2 linguri se amesteca  cu morcovii si cate o 1 lingura si jumatate se amesteca cu patrunjelul si castraveciorii. Intr-o craticioara mai inalta, cu diametrul de 15, asezam folie alimentara, si asezam urmatoarele straturi:  1. cel de patrunjel 2.carnea de curcan 3.morcovi 4. castravetii murati Dam la rece pentru o ora, apoi rasturnam pe un platou si servim.

Eu nu am mai decorat doar cu cateva fire de patrunjel, poate alta data, oricum, am fost doar noi :)  

Pofta mare!!    

 

TIPS-URI

1

Folositi o forma cu peretii detasabili daca vreti sa vedeti straturi uniforme, eu nu am avut asa forma mica, iar craticioara era rotunjita la fund, sau puteti face sub forma de cupola, las in seama imaginatiei voastre.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de curcan in straturi 157350
retete culinare - Salata de curcan in straturi 157351
retete culinare - Salata de curcan in straturi 157352
retete culinare - Salata de curcan in straturi 157353

COMENTARII (12)

Sim0na 1

11.04.2012, 21:57

Mmm... ce pofta mi-ai facut cu salatica asta...

adry88 1

11.04.2012, 22:17

foarte gustos

Teo 1

11.04.2012, 23:10

arata bine !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25