Salata de icre

de claudiaO in Salate, 13 Oct 2016 | 577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g icre de hering sarate
  • Gris
  • Ulei cca 350 ml
  • Zeama de lamaie
  • 1 ceapa potrivita
  • Sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Pentru inceput preparam grisul: 1 parte gris cu 3 parti apa- eu am preparat cam 3-4 linguri de gris crud. Icrele le punem in castron si incepem sa adaugam ulei Putin cate putin ca la  maioneza pana terminal toata cantitatea. In timp ce  incorporam uleiul, turnam cate  putin din zeama de lamaie si putina apa clocotita. Dupa ce am terminated uleiul adaugam grisul tacit, tot cate putin. Ca sa iasa mai pufoase, mai adaugam apa. Potrivim de sare si  acru, punem ceapa tocata marunt si putem servi.

 

TIPS-URI

1

Ceapa tocata se freaca cu putina sare pentru a deveni mai pitin crocanta.

2

Daca o punem intro punga si o bagam LA congelator pt vreo 10 minute, apoi o stoarcem, nu mai este iute .

RETETA IN IMAGINI

Salata de icre-0
Salata de icre-1
Salata de icre-2

COMENTARII (9)

claudiaO

claudiaO 1

14.10.2016, 15:10

Eu am invatat de LA mama mea cu APA fierbinte si le repara si daca de taie

tina58

tina58 1

15.10.2016, 14:58

Eu pun gris doar daca vreau sa le inmultesc si il pun intotdeauna de la inceput; le frec bine cu grisul fiert si racit ca sa nu ramana cocoloase de gris si apoi incep sa adaug uleiul cate putin si apa sau apa minerala din cand in cand daca se incheaga prea tare icrele ca sa le mai lichefieze putin ca sa poata fi lucrate iar la sfarsit zeama de lamaie si ultima ceapa tocata marunt, marunt de tot (pentru asta trebuie sa ai ceva talent, daca nu ai folosesti un robot de bucatarie sau razatoarea mica).

dantes

dantes 1

16.10.2016, 06:54

Interesant,nu stiam chestia cu apa fierbinte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!