Salata de icre de stiuca

de mikidaniro in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2012 | 7604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g icre de stiuca
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 6-7 linguri apa minerala
  • 2 linguri de gris fiert(optional)
  • 350 ml ulei
  • 1 ceapa potrivita
  • sare(daca este nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre de stiuca:

Icrele le punem intr-un castron uscat si le mixam cca 1 min.la viteza mica,apoi adaugam cate o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita suc de lamaie si mixam bine pana se intaresc din nou.Adaugam iar o lingura de ulei mixam,adaugam o lingurita de suc de lamaie,iar cand am terminat sucul de lamaie,adaugam cate o lingura apa minerala,dar nu pe toata,oprim 2-3 linguri pentru la final.

Dupa primele 3-4 linguri de ulei putem mixa la viteza mare a mixerului.La sfarsit potrivim de sare,adaugam grisul fiert tare si racit complet,apa minerala ramasa si mixam bine .Adaugam cate o lingura de apa,e posibil sa nu fie nevoie de mai mult,icrele trebui sa ramana tari,rolul apei la sfarsit fiind de omogenizare.

Ceapa o tocam marunt si o amestecam cu icrele.

 

TIPS-URI

1

Ceapa o putem adauga in momentul in care le servim,deoarece sunt persoane care nu consuma ceapa.

2

Putem inlocui grisul cu 2 linguri de pesmet inmuiate in apa minerala.

3

Daca va plac mai acrisoare puteti adauga mai mult suc de lamaie

RETETA IN IMAGINI

Salata de icre de stiuca-0
Salata de icre de stiuca-1

COMENTARII (18)

iri_iri 1

12.03.2012, 17:17

..pe gustul meu

MIUTA 1

12.03.2012, 18:26

Wauuu,ce mult imi plac

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:25

imi plac icrele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04