Paine de casa

de anisoara in Piine, 28 Feb 2010 | 31345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 500 gr de faina de calitate superioara
  • 30 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei fara miros
  •  Pentru ungerea painii:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va ridica undeva de 2 ori.


Separat, intr-un vas mai mare se cerne faina. Se toarna peste ea tot continutului din vasul cu drojdie si framintati aluatul pina se va dezlipi de pe maini . In timpul framintarii se ung mereu mainele cu ulei si se framinta cca 5-7 minute. Aluatul va fi elastic si moale la pipait.


Aluatul framintat se rastoarna pe partea cealalta in vasul care a fost framintat si se lasa sa creasca aproximativ 2 ore- totul depinde de temperatura camerei.

Iara se framinta si se pune in forma pentru coacerea painii , care se unge in prealabil cu putin ulei. Aluatul trebuie sa umple forma pe jumatate. Se lasa din nou sa creasca la un loc caldut.


Se incalzeste cuptorul la temperatura de 190-200C.


Inainte de a fi dat la cuptor se unge deasupra cu oul batut cu laptele.


Se coace in cuptorul incalzit bine timp de 40-45 minute. Dupa 10 minute de coacere se scade la temperatura de 170 C.


Painea gata coapta se scoate din cuptor, din tava si se pune pe un gratar, sa se raceasca .


Aceasta paine din fotografie a fost coapta in forma de silicon , in care am copt mai inainte checul auriu. Am ramas foarte multumita de utilizarea formei de silicon.

Laptele se poate inlocui cu apa calduta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

gaby_duceag 1

06.04.2010, 10:01

Anisoara,imi lipsesti pe site.Hristos a inviat!sper ca esti bine

bita 1

06.04.2010, 10:12

foarte bine arata

DanMonica 1

15.03.2012, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba