Paine de casa

de anisoara in Piine, 28 Feb 2010 | 33215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 500 gr de faina de calitate superioara
  • 30 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei fara miros
  •  Pentru ungerea painii:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va ridica undeva de 2 ori.


Separat, intr-un vas mai mare se cerne faina. Se toarna peste ea tot continutului din vasul cu drojdie si framintati aluatul pina se va dezlipi de pe maini . In timpul framintarii se ung mereu mainele cu ulei si se framinta cca 5-7 minute. Aluatul va fi elastic si moale la pipait.


Aluatul framintat se rastoarna pe partea cealalta in vasul care a fost framintat si se lasa sa creasca aproximativ 2 ore- totul depinde de temperatura camerei.

Iara se framinta si se pune in forma pentru coacerea painii , care se unge in prealabil cu putin ulei. Aluatul trebuie sa umple forma pe jumatate. Se lasa din nou sa creasca la un loc caldut.


Se incalzeste cuptorul la temperatura de 190-200C.


Inainte de a fi dat la cuptor se unge deasupra cu oul batut cu laptele.


Se coace in cuptorul incalzit bine timp de 40-45 minute. Dupa 10 minute de coacere se scade la temperatura de 170 C.


Painea gata coapta se scoate din cuptor, din tava si se pune pe un gratar, sa se raceasca .


Aceasta paine din fotografie a fost coapta in forma de silicon , in care am copt mai inainte checul auriu. Am ramas foarte multumita de utilizarea formei de silicon.

Laptele se poate inlocui cu apa calduta.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

gaby_duceag 1

06.04.2010, 10:01

Anisoara,imi lipsesti pe site.Hristos a inviat!sper ca esti bine

bita 1

06.04.2010, 10:12

foarte bine arata

DanMonica 1

15.03.2012, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Turte