Salata de post, din cartofi si macrou afumat

de RODIMUR in Salate, 25 Mar 2018 | 4070 vizualizari

 

Pentru că mi-a plăcut foarte mult rețeta Cătălinei de salată de cartofi cu hering afumat, m-am gândit să fac și eu o salată (de post, nu de frupt!) cu pește afumat, căci acesta este ingredientul care m-a atras în primul rând la acea rețetă și care dă un gust minunat.
Salata mea este din cartofi, cu macrou afumat, este de post și mai ales este foarte bună, sățioasă și delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • file de macrou afumat, două bucăți (150 grame)
  • 4 cepe verzi
  • 2 roșii
  • 1 legătură de mărar
  • 10-12 măsline
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de post, din cartofi si macrou afumat:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute.

Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie fin.

Macroul afumat se curăță de piele și se rupe bucăți mici, pentru a elimina eventualii spini rămași.

Când cartofii au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se curăță de coji.  Se taie mai întâi doi cartofi în cubulețe, care se pun în bolul pentru salată, iar deasupra se pune o roșie tăiată felii, două cepe verzi, tăiate rondele, jumătate din cantitatea de mărar, ca și jumătate din cantitatea de măsline.

Se reia operațiunea, procedându-se la fel, cu aceleași straturi și se epuizează toate ingredientele, iar deasupra se toarnă cele două tipuri de ulei și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se amestecă ușor, de jos în sus, pentru a nu strivi ingredientele și pentru a omogeniza conținutul.

Se poate servi imediat. Pentru că în această salată sunt cartofi, este recomandat să nu se servească și pâine.

 

TIPS-URI

1

Alegeți bine macroul afumat, să nu ajungă oase în salată.

2

Dacă nu vă place mărarul, puteți renunța la el. Macroul afumat dă, oricum, gustul pregnant și minunat al acestei salate.

3

Alegeți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

4

Alegeți roșii tari, care să nu lase multă zeamă. Roșiile sunt importante în salată, pentru că o hidratează, o răcorește și potențează gustul de afumat al macroului.

5

Eu am adăugat și ulei de floarea soarelui, pentru că-mi place gustul lui, pentru că n-am vrut să pun mai mult ulei de măsline, care este amar, dar și pentru că-mi place ca salata să fie onctuoasă și nu seacă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de post, din cartofi si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

28.03.2018, 20:35

Da, Mihaela, este foarte bună! Mulțumesc!

dantes 1

01.04.2018, 11:08

Buna!

RODIMUR 1

01.04.2018, 11:35

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copti