Salata de rucola cu salau pane

de mihaelar63 in Salate, 21 Mar 2016 | 577 vizualizari

 

Pentu cina aveam peste - salau . Salau dintr-acela cu carne alba si gustoasa . L-am preparat pane dar i-am imbunatat conditia [ de peste prajit ] :d , dandu-i spre insotire o salata vesela cu rucola .


 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bucatele salau fara os
  • 500 gr frunze rucola
  • 5 linguri faina
  • 2 oua
  • sare
  • fulgi de chilli / piper
  • ulei pentru prajit
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei galben gras
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1/2 lamaie - zeama
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de rucola cu salau pane:

  1. Eu mi-am dezosat singura salaul .
  2. Am portionat  bucatele mici de pestre marimea unei imbucaturi [ sa incapa cu usurinta intr-o lingura ] .
  3. Bucatile de peste le-am sarat si condimentat cu fulgi de chilli.
  4. Am pus uleiul la incins intr-un vas mai mic de teflon [ cu diametrul de 18 cm ] , pentru a permite prajirea in baie de ulei
  5. Am batut spuma doua oua , am sarat si adugat doua linguri de faina . Am omogenizat compozitia .
  6. Bucatile de salau se dau prin faina , se scutura surplusul , se trec prin compozitia cu ou si se prajesc in uleiul incins .
  7. Imediat cum capata o culoare aurie -rumena,scoateti salaul pane afara din vasul in care se prajesc . Pentru aceasta eu m-am folosit cu succes de un cleste de bucatarie din inox .
  8. Spalati si uscati frunzele de rucola- daca aveti , cu ajutorul unui  uscator pentru frunze : http://www.bucataras.ro/articole/uscator-pentru-salata-28705.html.
  9. Curatati si spalati ardeii pe care-i taiati felii subtiri . Sarati .
  10. Amestecati frunzele de rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie . Adugati si ardeii .
  11. Serviti salata pe un platou mare inconjurata de bucatile de peste pane.
  12. Salul se va servi de preferinta cald , sa se raceasca atat cat veti prepara salata .
  13.   Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Preparati salata de rucola chiar inainte de servire pentru ca aceasta sa aiba un aspect proaspat .

2

Folositi de preferinta peste proaspat pe care l-ati filetat personal .

3

Cand cumparati peste obisnuiti sa cititi eticheta . In trecut am avut probleme mici de tranzit consumand file de peste din renumita tara care produce tot . Dupa ce am schimbat provenienta problemele au incetat .

4

Nu uitati ca pentru filetarea industriala se folosesc anumite substane care sa conserve . Congelarea nu este suficienta .

RETETA IN IMAGINI

Salata de rucola cu salau pane-0
Salata de rucola cu salau pane-1
Salata de rucola cu salau pane-2
Salata de rucola cu salau pane-3
Salata de rucola cu salau pane-4
Salata de rucola cu salau pane-5
Salata de rucola cu salau pane-6
Salata de rucola cu salau pane-7
Salata de rucola cu salau pane-8
Salata de rucola cu salau pane-9
Salata de rucola cu salau pane-10
Salata de rucola cu salau pane-11
Salata de rucola cu salau pane-12
Salata de rucola cu salau pane-13
Salata de rucola cu salau pane-14
Salata de rucola cu salau pane-15
Salata de rucola cu salau pane-16
Salata de rucola cu salau pane-17
Salata de rucola cu salau pane-18
Salata de rucola cu salau pane-19

COMENTARII (37)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.03.2016, 03:47

ce bine arata

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.03.2016, 08:27

buna salatica!

Geanina87

Geanina87 1

22.03.2016, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!