Salata de sfecla rosie

de Angelina_Elena in Conserve, 1 Oct 2013 | 1794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 1 radacina de hrean
  • 2 foi de dafin
  • 200 g zahar
  • 200 ml otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie:

Putem sa fierbem sfecla sau sa o coacem in cuptor.

De data asta noi am ales a 2-a varianta, am copt sfecla.

Spalam sfecla, dar nu o curatam. O punem intr-o tava si o dam la cuptorul preincalzit.

O lasam sa se coaca bine, pana cand furculita intra usor in ea.

O curatam de coaja si o taiem feliute.

Intr-o oala punem apa, otetul, sarea, foile de dafin, piperul si lasam sa dea in clocot apoi oprim si lasam sa se raceasca.

Curatam hreanul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-un castron amestecam hreanul cu sfecla si lichidul rece.

Punem salata in borcanele sterilizate, presand-o cu dosul linguri, pentru a elimina aerul, apoi le inchidem ermetic si le depozitam la racoare.

 

COMENTARII (25)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

01.10.2013, 19:35

Lia

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

01.10.2013, 19:35

Lavi

Rocsi

Rocsi 1

01.10.2013, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!