Salata de sfecla rosie cu hrean

de ionix in Salate, 19 Dec 2009 | 8536 vizualizari

 

salata o stiu de la bunica mea si o fac impreuna cu taticul meu :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 2 radacini de hrean
  • otet
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu hrean:


Sfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla.


Uneori o facem si coapta in cuptor.


Daca o coaceti in cuptor o lasati in cuptor pana cand coaja s-a inmuiat si e un pic crocanta.


Dupa ce a fiert sau copt se da la racit.


Intre timp se curata hreanul si se da pe razatoarea mica.


Apoi, hreanul se freaca cu uleiul, o lingura cu sare fina si o lingura cu otet.


Cand sfecla s-a racit se da pe razatoarea mare si se scurge de zeama.


Dupa ce a fost scursa, sfecla se amesteca cu hreanul.


Se Adauga sare si otet dupa gust.


Se da la rece cateva ore apoi se gusta din nou, se Adauga sare si otet daca mai este nevoie.


Se poate folosi drept salata la orice fripturica sau se poate pune in borcane .



Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de sfecla rosie cu hrean 12347
retete culinare - Salata de sfecla rosie cu hrean 12348
retete culinare - Salata de sfecla rosie cu hrean 12349
retete culinare - Salata de sfecla rosie cu hrean 12350

COMENTARII (6)

ionix 1

05.01.2010, 11:30

asa-i Teo... e buna salata cu orice , mai putin cu ciorba

ana 1

06.01.2010, 14:06

E f buna .Eu nu am gasit cruda si am cumparat la borcan ,am scurs zeama si am pus hrean ,ulei si otet.Se mananca foarte bine si e sanatoasa!

ionix 1

06.01.2010, 20:50

asa-i, sfecla este o leguma foarte foarte sanatoasa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27