Salată de somon afumat

de Ligia in Somon, 8 Apr 2009 | 10733 vizualizari

 

Zic eu ca impropriu o numim salata. Dupa mine, “salata” se mananca langa un fel principal, pe cand combinatia asta nu se potriveste sa o mananci langa nici o alta mancare si in plus este atat de satioasa ca poate constitui singura o masa.

Ah da, mancarea asta ori o placi ori o urasti. Are arome atat de puternice incat nu exista cale de mijloc.

 

INGREDIENTE

  • Fillet somon afumat (din ala ca de la Metro ce se vinde la kilogram)
  • Branza de capra cu tot felul de ierburi, condimente in ea (in Romania noi cumparam branza Patros de la Billa, fie calup vidat fie cubulete la borcan conservate in ulei de masline cu tot felul de ierburi)
  • Rucola
  • Rosii tip cherry
  • Ceapa verde
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de somon afumat:

Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari.

Se amesteca ingredientele si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline. Sarea nu este necesara pentru ca este suficienta in somon si branza.

Gata!!!

PS. Cand ne saturam de mancat sanatos si consideram ca ne-am prelungit suficient viata, noi punem si o lingura doua de sos tartar (in Romania puneam maioneza Gova ce o gaseam doar la Billa, delicioasa, nu grea ca alte maioneze din comert si atat de acra ca ti se stramba gura dupa prima inghititura).

Tips: Cand am in frigider si cand o pregatesc pentru musafiri, mai adaug una- doua ligurite de icre negre de la borcanel. Le prefer celor rosii pentru ca dau mai bine la culoare si pentru ca nu au gustul de “ocean” asa puternic.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salată de somon afumat 508
retete culinare - Salată de somon afumat 509

COMENTARII (17)

onuta 1

24.11.2010, 00:27

adry88 1

10.05.2011, 16:06

f3lina 1

10.07.2014, 18:33

Foarte buna salata. Am pregatito si eu de 3 ori.Nu am gasit branza de capra cu verdeturi nicaieri. Am folosit telemea obisnuita. Iar icrele rosii sau negre chiar se amesteca in salata?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S