Salata de vinete cu ceapa

de Ramonaa in Salate, 7 Ian 2016 | 280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr vinete coapte
  • 1 ceapa galbena mare
  • maioneza dupa gust
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu ceapa:

Daca folosesti vinete congelate, lasa-le la decongelat intr-o sita pentru a se scurge zeama.

Daca coci vinete proaspete, acestea se inteapa pe toata suprafata cu o furculita, altfel vor exploda in cuptor. Se aseaza in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Se dau la cuptor Le puteti verifica daca sunt coapte apasandu-le cu furculita si daca sunt moi sunt gata. Se scot din cuptor si se lasa la rece. Puneti miezul vinetelor intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga mai apasati cu lingura din cand in cand.

Taie si ceapa foarte marunt. Prepara maioneza dintr-un galbenus de ou, crud si unu fiert...Amesteca bine vinetele tocate cu ceapa si maioneza si completeaza cu sare daca mai este necsar. Servim salata pe pane prajit

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de vinete cu ceapa 421423
retete culinare - Salata de vinete cu ceapa 421424
retete culinare - Salata de vinete cu ceapa 421425

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

07.01.2016, 20:01

foarte buna!

reisnaor_2006 1

07.01.2016, 23:21

o ador

Gicuta69 1

07.01.2016, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21