Salata de vinete cu chimen

de Julie in Mancaruri de post, 12 Aug 2010 | 3001 vizualizari

 

Vinetele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Ele reprezinta un aliment potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut in apa de 93%. Ne putem asadar potoli si foamea dar si setea!
Preparate termic vinetele isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive.
Un sfat al nutritionistilor : nu consumati niciodata vinetele insuficient coapte, deoarece contin o substanta otravitoare, numita solanina. Alegeti vinetele tari, grele ,cu coaja neteda si bine coapte.
"Caviarul saracului"- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete, de la Jamie Oliver. De ce oare? Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decat de o pereche de vinete...in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara...

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete,
  • 1 pahar cu ulei,
  • 1 lingurita chimen macinat,
  •  sare, piper si ceapa dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu chimen:

Vinetele coapte ,la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama,apoi se toaca marunt - preferabil ,cu un cutit din lemn.
Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de  gustul fiecaruia.
Folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire.

Putem servi salata de vinete pe felii de rosii.
Este o reteta perfecta si pentru o zi de post.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de vinete cu chimen 46157
retete culinare - Salata de vinete cu chimen 46158
retete culinare - Salata de vinete cu chimen 46159
retete culinare - Salata de vinete cu chimen 46160
retete culinare - Salata de vinete cu chimen 46161

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.08.2010, 00:31

Ce mumos le-ai aranjat!

Julie 1

14.08.2010, 12:46

Merci, Corina!

yafa 1

17.08.2010, 00:13

Super arata, pozele sunt minunate, iar salata asa ma face sa-mi aduc aminte de vacantele din Magreb. O bunatate, stii poti incerca amestecate si cu ton

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55