Salata de vinete cu maioneza

de bahna_violeta in Salate, 26 Oct 2012 | 1405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri de ou
  • o lingura mustar dulce
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • o lingura apa fiarta
  • ulei
  • 400 g vinete
  • 2 cepe
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu maioneza:

Maioneza: Eu am ales sa fac maioneza cu zeama de lamaie pentru ca mi se pare mai putin grasa si mai gustoasa. Fierbem un ou, luam galbenusul fiert si il amestecam cu cel crud, punem o lingura de mustar dulce si amestecam cu mixerul. Treptat punem cate un pic de ulei pana se ingroas. Cand s-a ingrosat un pic punem zeama de la jumatate de lamaie si continuam sa amestecam. Nu, nu se taie, stati fara grija:d. Punem si lingura de apa fiarta care ajuta la mai buna legare a compozitiei, mai punem ulei si continuam sa mai amestecam bine si asta e tot.

Vinetele coapte si curatate le pasam la blender ,punem maioneza si ceapa tocata marunt si putina sare.

O bunatate!!!Sper sa va placa si sa incercati:)

 

COMENTARII (12)

adry88 1

27.10.2012, 13:17

place

Rocsi 1

27.10.2012, 20:56

E tare buna

Mihaela11_jo 1

27.10.2012, 23:11

Foarte buna
Si mie imi place sa adaug la maioneza suc de lamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21