Salau Bonne Femme

de elucubratiiculinare in Salau, 19 Dec 2017 | 7798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file șalău
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică tocată
  • 8 ciuperci champignon brune
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână lichidă
  • lămâie
  • câteva fire de mărar sau pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau Bonne Femme:

Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper.
Se dau prin făină, după care se scutură de făina în exces.
Se prăjesc pe ambele părți în untul topit cu ulei.
Se scot pe un platou.
În tigaia în care am prăjit peștele, mai adăugăm puțin unt și ulei.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, după 2-3 minute adăugăm și ciupercile tăiate felii.
Gătim la foc potrivit maxim 5 minute.
Adăugăm vinul și smântâna și mai gătim 2-3 minute.
Potrivim sosul de sare și piper.
Aducem și peștele în tigaie și lăsăm la foc mic 2-3 minute pentru a se intrepătrunde aromele.
Se poate da și la cuptor pentru 10 minute.
Servim fierbinte, stopim cu lămâie și ornăm cu mărar sau pătrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau Bonne Femme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de salau cu crusta de piure picant