Salau cu legume si cartofi

de cristina1985 in Salau, 11 Mai 2019 | 2251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g salau congelat
  • 4 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 800 ml apa +300 ml
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1/2 lg-ta boia iute
  • sare
  • 2 lg ulei + cateva linguri (la cartofi)+1-2 lg la peste
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1,5 kg cartofi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume si cartofi:

Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute. 

Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si iute, dafin si se toarna intr-o tava de 36x23 cm. Se taie ceapa julienne, morcovii rondele sau mai mici (in cazul in care sunt mari). Puneti legumele in tava ,peste amestecul de apa cu condimente. Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute,la foc mare, pana incepe sa fiarba , apoi la flacara mica.

Scoateti tava si este momentul sa adaugati salaul (care se unge cu ulei) si restul de apa, cam 300 ml. Introduceti din nou in cuptor, timp de 50 minute (la fel-foc mare, apoi  foc mic). Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 10 minute. Daca vi se pare prea lichid sosul, dati ochiul putin mai mare (dar urmariti, sa nu se arda!). Lasati tava in cuptor la caldura, pana se fac cartofii (inchideti ochiul).

Cartofii se scurg, si se pregatesc pe rand, pentru ca se fac terci. Se pun cateva linguri de ulei intr-o oala, se pune o parte de cartofi scursi, sare si se amesteca cateva minute, pana incep sa se lege si nu se mai mai vada uleiul. Nu amestecati prea mult, numai cat este necesar. Se scot si se continua, la fel si cu restul de cartofi.

Pestele se serveste cu cartofi si legume cu sos. Mi-au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salau cu "glazura" de usturoi