Salsa picanta cu legume

de Oana in Pt. carne, 17 Oct 2009 | 10165 vizualizari

 

Este un sos extraordinar de bun, putin picant (se face dupa gustul fiecaruia), merge de minune cu preparatele din carne!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grasi verzi (verde intens!)
  • 2 ardei grasi rosii si carnosi
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei iute
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un praf de zahar
  • boia iute
  • ceapa verde uscata
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa picanta cu legume:

Se spala bine sub jet de apa ardeii, ceapa si rosia. Pe o plita incinsa se coc ardeii rosii, verzi si cel iute, apoi se scot si se pun intr-un castron, acoperindu-i cu un capac. Astfel se vor inmuia si se vor curata mult mai repede de coaja. Se lasa la odihnit 10 minute apoi se curata de coaja, de cotoare si seminte.

Sucul de rosii se amesteca cu uleiul de masline, cu ardeiul iute copt si cu cate un ardei gras, unul verde si unul rosu, apoi se mixeaza bine cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Ceilalti ardei copti se toaca cubulete. Rosia se decojeste si se toaca si ea cubulete.

Se pune o craticioara pe foc, se adauga crema de ardei cu suc de rosii, ardeii copti cubulete si rosia tocata. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia iute si celelalte condimente, dupa plac. Se lasa sa dea cateva clocote, la foc mic. Se opreste focul si se adauga ceapa verde taiata rondele fine, pentru o textura crocanta.

Se serveste atat rece, cat si calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salsa picanta cu legume 9316
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9317
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9318
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9319
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9320
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9321
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9322
retete culinare - Salsa picanta cu legume 9323

COMENTARII (6)

Oana 1

27.10.2009, 10:56

Ma bucur, Paul!

Oana 1

17.11.2009, 13:58

Am facut adineauri salsa pt. quesadilla , de data asta a iesit suuuper picanta Am avut un ardei iute mai mare si era iute rau Dar am pus mai mult suc de rosii si a iesit super In loc de ardei gras am copt gogosari , unul verde si unul rosu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21