Samosa cu pui

de xana in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2013 | 8347 vizualizari

 

Samosa provine din nordul Indiei si este raspandita prin intreaga lume. Reteta originala, daca nu gresesc, are umplutura de cartof fiert, mazare si bineinteles amestecul de condimente specific bucatariei indiene. Eu le-am facut cu ce am avut la indemana si am ajuns la concluzia ca bucatele facute in graba si cu ce avem prin frigider sunt cele mai bune :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 1 lingura cu varf faina de porumb(fina)
  • un varf de lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 60 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr carne de pui fiarta
  • 1 ceapa
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de curry
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana cand nu se mai lipeste de degete sau de vas. Se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: ceapa se taie cat mai marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie fara a prinde culoare. Se adauga apoi sare, piper, ghimbir si curry si se amesteca bine. Inca pe foc, adaugam si carnea de pui taiata marunt, lasam putin sa ia gust apoi adaugam coriandru. Compozitia se transfera pe o farfurie intinsa pentru a se raci mai repede.

Din aluat intindem o foaie cat se poate de subtire din care taiem patrate si le umplem cu cate o lingura din umplutura(ca la coltunasi). Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetul pentru a nu iesi din umplutura cand le vom praji. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Se prajesc in ulei din abundenta si bine incins pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina poate varia, in functie de calitatea ei

2

Daca aluatul este prea lipicios se mai poate adauga faina dar nu prea multa, aluatul trebuie sa fie destul de moale

RETETA IN IMAGINI

Samosa cu pui-0
Samosa cu pui-1
Samosa cu pui-2
Samosa cu pui-3
Samosa cu pui-4
Samosa cu pui-5
Samosa cu pui-6
Samosa cu pui-7

COMENTARII (39)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.08.2013, 17:18

vreau si eu

xana

xana 1

31.08.2013, 19:15

Cu placere ti-as da Bya

laura_n

laura_n 1

01.09.2013, 17:37

ce bune tre sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!